Proograme & Proiecte

Fundatia si-a propus sa restaureze in urmatorii ani parohiile sasesti (evanghelice) de la Atel si Pelisor din Transilvania, aflate in triunghiul Sighisoara-Medias-Sibiu, parohii de patrimoniu intr-o degradare ce reclama URGENT proiecte de salvare. Aceste parohii sasesti vor fi spatii de recuperare a unor vechi mestesuguri romanesti prin programe in colaborare cu Uniunea Artistilor Plastici, Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta si organizatii de acelasi profil din spatial francofon.

Fundatia restaureaza in acest moment doua scoli vechi de 100 de ani din sudul Romaniei, la Bulbucata, aflate la 30 de km de Bucuresti, in vecinatatea satului Clejani. In aceste scoli vor fi derulate programe sociale si cultural pentru a crea produse culturale si tradionale autentice. “Paine si cultura” este un program ce reuneste civilizatia sateasca intr-un context multicultural european.

Programe 2008

Fundatia isi propune in 2008 sa realizeze urmatoarele proiecte la Atel si Pelisor:
-rezidente artistice-crearea unor Case de Mestesug medieval si traditional
-crearea unor ateliere de ceramica, tesatorie si feronerie.


Fundatia isi propune in 2008 sa realizeze urmatoarele proiecte la Bulbucata:
-Poeme pe sticla, eveniment multiart cu artisti si poeti (invitati: Rodica Ion, Vlad Ciobanu, Mihai Zgondoiu, artisti, Ioana Craciunescu, Ion Muresan si Dan Mircea Cipariu, poeti)
-Copacul cu dorinte, eveniment cultural pentru crearea unei vetre a comunei Bulbucata